افرادی که در عرصهی آسیبهای اجتماعی فعالیت میکنند، خود شديداً در معرض آسیب هستند
09 آذر 1399 183 بازدید
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یاریگران زندگی به نقل از تسنیم، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه کسانی که در عرصه آسیبهای اجتماعی کار میکنند شدیداً در معرض آسیب هستند و دچار افسردگی میشوند، گفت: به منظور حمایتهای معنوی از فعالان و خیّرین، کمیتهای در این معاونت تشکیل میشود.
محمدباقر الفت در جمع خیّرین با بیان اینکه خیّر باید توانمند باشد که کار خیر انجام دهد، گفت: کسانی که در عرصه آسیبها کار میکنند شدیداً در معرض آسیب هستند و دچار افسردگی میشوند و خستگی مفرط بر آنها عارض میشود؛ به همین دلیل من و امثال من وظیفه داریم به خیّرین کمک کنیم.
وی افزود: کمیته حمایتی برای حمایتهای مادی و معنوی از خیّرینی که دچار مشکل شدهاند در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تشکیل خواهیم داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه سپس با اشاره به همکاری بیش از نیم قرن نهادهای مردمی و قوه قضاییه در کاهش آسیبهای اجتماعی افزود: در سالیان متمادی همکاری جدی بین قوه قضاییه انجمنهای خیریه، سمنها و نهادهای مردمی برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمین، توانمندسازی و اشتغال مجرمان وجود داشته است.
الفت اظهار کرد: زندانیان از اقشار مطرود هستند که کمترین توجه به آنها میشود و کمترین گرایش برای خدمت به آنها و خدمترسانی به اعضای خانوادههای آنها وجود دارد.
وی ادامه داد: همه خیّرین ابتدا متوجه مسجدسازی میشوند، دنبال ساخت مراکز درمانی، مدرسهسازی، حوزه علمیه، دانشگاه ، بیمارستان و ... هستند و وقتی نوبت به زندانیان میرسد این تمایل وجود ندارد.
معاون رییس قوه قضاییه افزود: وقتی نوبت به خانوادهها میرسد خیّرین خیلی دوست ندارند اعتبارات خود را در این حوزه هزینه کنند.
الفت گفت: برای اینکه خیّرین را وارد عرصه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی کنیم تلاش زیادی کردیم، بهخصوص در بحث زندانیان که موفقیتهای فوقالعادهای داشته و داریم؛ چون با خیّرینی باسلیقه، خوشفکر، که گوشهای شنوا و چشمهای بصیر دارند، همکاری داریم.
وی با اشاره به اینکه خیّرین توانایی و ظرفیت هزینه کردن و تشخیص اولویتها را دارند، اظهار کرد: شما پاسخ احساسات خود را به موقع میدهید و به موقع تکلیف اجتماعی را تشخیص میدهید و اقدام می کنید.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه برای شما انسان بودن کسانی که نیازمند کمک هستند مهم است، گفت: اینکه ظاهر نیازمند و فکر و عقیدهاش چیست برای شما مهم نیست، شما دنبال این هستید که امانت الهی را حفظ کنید و دل خدا را شاد کنید.
الفت در ادامه اظهار کرد: آیتالله رئیسی انسان بسیار ظریفی است و زمانی که ناهنجاریهای جامعه را میبیند نمیتواند تحمل کند و عکسالعمل نشان می دهد.
معاون اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه افزود: از زمانی که آیتالله رئیسی در صدر قوه قضاییه قرار گرفته به دنبال این است که دستورالعمل چگونگی همکاری نهادها و سمنها با قوه قضاییه تدوین شود. رییس قوه قضاییه معتقد است هفتاد درصد وظایف دستگاه قضاییه قابلیت دارد با سازمانهای مردمنهاد به مشارکت گذاشته شود.
وی بیان کرد: رئیس قوه قضائیه معتقد است سازمانهای مردمنهاد باید در حکومت کردن با نهاد حاکمیتی مثل قوه قضاییه مشارکت داشته باشند. او معتقد است ما باید سراغ آنها برویم و در سیاستگذاریها با آنها مشارکت کنیم در قضاوت کردن، اصلاح و تربیت، کاهش آسیبها، اصلاح بزه دیدهها با انجمنها و نهادهای مردمی مشارکت داشته باشیم.
الفت تأکید کرد: ارتقای توانمندی و ظرفیت سمنها از جمله وظایف ماست و علاوه بر آن میخواهیم ظرفیت قوه قضاییه را در اختیار آنها قرار دهیم.